user_mobilelogo
  • BeFunky-photo.jpg
  • IMG_0776.jpg
  • IMG_0687.jpg
  • voorpaginaGO2.jpg
  • test_website.png
  • STRALENGLUNDER.gif

Donderdag 14 maart 2013 - Toneelvoorstelling “Wriemel” door Theater Zuidervis

Deze voorstelling ging door in onze “nieuwe” turnzaal voor alle kinderen van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar, aangeboden door de school als attentie voor de opening van ons nieuw schoolgebouw !

Natuurlijk zitten in het verhaal allerlei waardevolle pedagogische aspecten die wij onze kinderen willen meegeven. De leerlingen van het 6de leerjaar werden betrokken als “observator” en de acteurs hadden met hen achteraf een waardevolle nabespreking.

Over Wriemel …

Wriemel is een wereldzwerver, hij komt op zijn weg allerhande figuren tegen: leuk, gezellig, raar, vreemd tot héél vreemd…

En zo ontmoet hij op een dag Monsieur Arno. Monsieur Arno is een zwerver met “klasse”. Hij houdt van regels. zijn stopzinnetje is dan ook: “Zo hoort het ! En zo hoort het ook!”

En samen ontmoeten zij Fran. Fran wilt echt alles doen, zoals: “Zo hoort het!” Dat is voor haar niet makkelijk en lukken doet het ook niet echt. Zij voelt het allemaal een beetje anders aan.

In de wolken droomt zij haar luchtkastelen.

Een warm, creatief en zinvol theaterstuk, boordevol verrassingen en magische momenten. Over anders zijn, strak bij je mening blijven of je open stellen voor anderen.

Maar vooral over onszelf kunnen zijn en durven en mogen uitkomen voor onze gevoelens. Samen op weg naar mekaar.

Uiteraard vergeten wij ook onze kinderen uit de andere klassen niet ! Op donderdag 23 mei is er ook voor hen een leuke voorstelling geboekt :

- Voor de kleuters van de peuterklas (K1A) en de 1ste kleuterklas (K1B en K1C) : “Froezelientje”, een voorstelling over “vriendschap en ontwikkeling van eigen talenten”

-Voor de leerlingen van het 3de tot 6de leerjaar : “De Wirrewar”, een voorstelling over “eigen talenten ontdekken / ontwikkelen en duurzame ontwikkeling”

DSCN8610

DSCN8613

DSCN8614

DSCN8611